Salta al contigut

Ajudem a marcar la diferència.

Almirall se centra en àrees amb necessitats mèdiques no satisfetes. Volem proporcionar medicaments valuosos per ajudar a millorar la teva salut i el benestar i els dels teus pacients. Les nostres solucions se centren en malalties importants, en què intentem realment marcar la diferència en la vida de les persones.

Queratosi actínica.

La queratosi actínica (QA) apareix com a resultat d'un dany UV crònic en zones de la pell que estan constantment exposades a la llum solar. Se solen utilitzar sinònims com ara queratosi solar o queratosi senil. Aquest trastorn de queratinització es caracteritza, entre altres símptomes, per una superfície de la pell aspra, com el paper de vidre, i un grau divers de descamació de la pell.

A Europa, en un informe del Regne Unit s'ha documentat una prevalença del 15% en els homes i del 6% en les dones. En edats superiors als 70 anys, es va veure que el 34% dels homes i el 18% de les dones tenien QA (Memon et al., 2000). Els índexs de prevalença més elevats es troben en els països que estan a prop de l'equador i tenen una major població amb pell clara, com ara Austràlia (Queensland), on s'han notificat índexs de QA superiors al 55% en els homes entre 30 i 70 anys i al 37% en les dones (Frost et al., 2000).

La queratosis actínica es va considerar una lesió premaligna, però avui en dia és considerada una forma primerenca del càncer de pell de tipus no melanoma. Tanmateix, en aproximadament el 10 % dels casos es poden convertir en una forma maligna de càncer de pell. La queratosis actínica pot tractar-se fàcilment i per complet.

Èczema.

L'èczema és una de les malalties cutànies inflamatòries més comunes. Sol estar relacionat amb la feina, i es caracteritza per picor i inflamació de la pell. Com a terme col·lectiu, l'èczema inclou diverses malalties cutànies inflamatòries que tenen diferents causes però sempre progressen d'una manera semblant.

Un èczema agut normalment comença amb l'envermelliment de les zones de la pell afectades, normalment acompanyat de picor, inflamació, formació de butllofes i supuració. A mesura que la malaltia progressa, es formen crostes i, en l'etapa de curació, la pell es descama. L'èczema agut se sol anomenar "dermatitis".

L'èczema agut es diferencia de l'èczema crònic pel fet que remet només amb dificultat i es caracteritza per símptomes lleugerament diferents. En la fase crònica, la pell sol ser seca, escamosa i amb picor. No hi ha signes d'inflamació important, com ara butllofes i supuració. Però la pell està marcada per unes fortes línies ("liquenificació").

Les causes i l'aspecte de l'èczema varien. Es fa una distinció fonamental entre els tipus d'èczema següents:

  • èczema atòpic (neurodermatitis).
  • èczema de contacte crònic o agut (al·lèrgic o irritant/tòxic).
  • èczema nummular.
  • èczema seborreic.

Psoriasi.

La psoriasi és una malaltia cutània crònica, inflamatòria i no infecciosa. Es caracteritza per uns dipòsits considerables de pell escamosa o inflamada, semblants a plaques. No obstant això, la inflamació no sempre només es limita a la pell.

Els pacients amb psoriasi pateixen amb més freqüència certes malalties internes, entre d'altres, la malaltia de Crohn i colitis ulcerosa (malalties intestinals inflamatòries), l'artritis psoriàsica, la diabetis mellitus de tipus 2, malalties coronàries, hipertensió i síndrome metabòlic (acompanyat d'un augment de la quantitat de lípids a la sang, arteriosclerosi, pes excessiu, hiperglucèmia o hipertensió).

La psoriasi es produeix de diverses maneres. Depenent de com es manifesta la malaltia en la pell, es fa una distinció entre les diferents formes de psoriasi. La forma més comuna és la psoriasi vulgar, que també s'anomena psoriasi de plaques. Aproximadament el 80% de pacients amb psoriasi pateixen aquesta forma de la malaltia.

Espasticitat en l'EM.

L'EM és un dels trastorns neurològics més comuns i causa de discapacitat entre els adults joves. Afecta més de 600.000 persones a Europa [+ info] i, segons els càlculs, uns dos milions de persones a tot el món, tot i que probablement en molts centenars de persones al món no ha estat diagnosticada. En la majoria de persones amb EM es diagnostica la malaltia entre els 25 i els 30 anys, i la prevalença és superior entre les dones, amb una ràtio de 3 a 2. La progressió de la malaltia i els símptomes associats són impredictibles i poden variar molt entre les persones. Encara no se sap què causa l'EM i de moment no hi ha cap cura.

L'espasticitat és un símptoma definit per pacients i cuidadors com espasmes musculars, rigidesa, dificultat i/o limitació dels moviments. És un dels símptomes més comuns de l'EM i es presenta en més del 84% dels pacients. L'espasticitat pot afectar molts aspectes de la vida diària dels pacients amb EM, i és un dels principals factors que contribueixen a la discapacitat i l'aflicció.[+ info]