Ens preocupem pel nostre medi ambient

Creiem que el respecte pel medi ambient és una obligació per a tota la societat, per a nosaltres mateixos i per a la sostenibilitat, tant ara com per a les generacions futures.

A més del compliment estricte de les normatives legals, hem desenvolupat la nostra política mediambiental pròpia, amb un compromís fort amb la protecció del medi ambient, amb la gestió eficient i sostenible dels recursos, amb l’ús d’energies renovables i amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic a través de programes que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Política ambiental

Com a part del compromís d’Almirall amb la societat, un dels objectius estratègics i prioritaris que impulsen la nostra activitat diària és la protecció del medi ambient, inclòs el rendiment energètic.

Amb això en ment, hem establert els principis bàsics següents:

 1. Un compromís amb la protecció del medi ambient, garantint que incorporem la sostenibilitat en l'activitat diària de la nostra empresa.

 2. La gestió eficient i sostenible dels recursos, l'ús d'energies renovables i el compromís amb la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, mitjançant programes per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
  Un compromís per donar suport a l’adquisició de productes i serveis d’eficiència energètica que afectin el rendiment energètic, així com per donar suport a activitats de disseny que considerin millorar el rendiment energètic.
 3. Un compromís amb la millora contínua de la gestió ambiental d'Almirall per millorar el rendiment, complint amb els requisits legals i qualsevol altra norma que Almirall opti per adoptar voluntàriament.
 4. L'establiment de programes regulars, amb objectius d'acord amb els estàndards aplicables, mitjançant una política corporativa global que identifiqui tots els riscos i oportunitats relacionats amb la protecció del medi ambient.
 5. Formació, implicació i participació de tots els empleats i de totes les terceres empreses que col·laborin amb Almirall per tal d'aplicar els principis clau d'aquesta política corporativa global.
  Un compromís amb la consulta i participació dels empleats i, quan existeixin, dels representants dels treballadors.
 6. Assegurar la disponibilitat de la informació i els recursos necessaris i planificar-ne el millor ús.
 7. El respecte al medi ambient és l’objectiu de tota l’empresa i la responsabilitat d’aconseguir-ho implica tothom a l’empresa, sigui quin sigui el seu nivell o rol.

Certificació de gestió ambiental

La implementació de la nostra política mediambiental està certificada segons la norma internacional ISO 14001:2015 a les nostres oficines a Espanya (des del 2004) i a Alemanya (des del 2013). Aquesta certificació exigent cobreix les nostres activitats en R+D, la fabricació d’ingredients farmacèutics actius i la fabricació i venda a l’engròs de productes farmacèutics. Atorgada per T-V Rheinland, certifica que apliquem els últims criteris de gestió ambiental més exigents, més enllà de les normes exigides per la legislació vigent.

Certificació de gestió energètica

A més a més, com a part de la nostra política integrada de salut, seguretat i medi ambient, hem implementat un sistema de gestió energètica, certificat segons la norma ISO 50001:2018 per T-V Rheinland als nostres centres a Espanya (des del 2013) i Alemanya (des del 2016). Almirall va ser una de les primeres empreses farmacèutiques que va obtenir aquesta certificació reconeguda internacionalment. En el desenvolupament de les nostres activitats d’R+D, la fabricació d’ingredients farmacèutics actius i la fabricació i venda a l’engròs de productes farmacèutics, aquest sistema ens ajuda a reduir encara més el nostre impacte en el medi ambient.