Salta al contigut

El nostre compromís amb el medi ambient.

A Almirall considerem el respecte al medi ambient com una obligació amb la societat, amb nosaltres mateixos i amb la sostenibilitat, ara i per a futures generacions. A més d'un estricte compliment de les normatives legals, apliquem la nostra pròpia política de gestió ambiental, amb un ferm compromís amb la promoció del desenvolupament sostenible, la gestió eficient de recursos naturals, i la protecció del medi ambient.

Política de medi ambient.

Dins del compromís de Almirall amb la societat, un dels objectius prioritaris i estratègics que impulsen la nostra activitat quotidiana és el respecte cap al medi ambient, inclòs l'acompliment energètic.

Per això s'estableixen els següents principis bàsics:

  1. Compromís amb la protecció del medi ambient, potenciant la seva integració en els processos de treball diari de la companyia.
  2. Gestió eficient i sostenible dels recursos, ús d'energies renovables, i compromís amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic, mitjançant programes de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.
  3. Compromís de millora contínua de la gestió ambiental de Almirall per a la millora del seu acompliment, complint els requisits legals aplicables i altres requisits que Almirall subscriu voluntàriament.
  4. Establiment de programes periòdics, amb objectius i metes concordes amb la normativa aplicable, amb la present política corporativa global, i amb els riscos i oportunitats identificats en matèria de protecció del medi ambient.
  5. Formació, implicació i participació del personal i de les empreses col·laboradores de Almirall, en l'aplicació dels principis continguts en aquesta política corporativa global.
  6. Assegurament de la disponibilitat d'informació i dels recursos necessaris, i planificació adequada de la seva utilització.
  7. El respecte cap a medi ambient és un objectiu de tota la companyia, per la qual cosa la responsabilitat per al seu assoliment incumbeix a tots els col·laboradors de Almirall, qualsevol que sigui el seu nivell o funció.

Certificació mediambiental.

La implantació de la nostra política de gestió ambiental està certificada conforme a la norma internacional ISO 14001:2015 als nostres centres d'Espanya (des de 2004) i d'Alemanya (des de 2013). Aquest rigorós certificat abasta les nostres activitats de R+D, fabricació d'ingredients actius, i fabricació i venda a l'engròs de productes farmacèutics. Concedit per TÜV Rheinland, certifica que Almirall aplica els últims i més exigents criteris de gestió ambiental, més enllà de les normatives de la legislació actual.

   

Certificat de gestió energètica.

A més, com a part de la nostra política integrada de gestió de la seguretat i salut laboral i la gestió ambiental, tenim implantat un sistema de gestió de l'energia, certificat conforme a la ISO 50001:2018 per TÜV Rheinland als nostres centres d'Espanya (des de 2013) i d'Alemanya (des de 2016). Almirall va ser una de les primeres empreses farmacèutiques a aconseguir aquest certificat de reconeixement internacional. Aquest sistema ens ajuda a reduir encara més el nostre impacte en el medi ambient, en el desenvolupament de les nostres activitats de R+D, fabricació d'ingredients actius, i fabricació i venda a l'engròs de productes farmacèutics.