Salta al contigut

Plantejament terapèutic.

A Almirall estem fermament compromesos amb el foment de l'R+D centrada en les àrees terapèutiques clau. La nostra feina cobreix tota la cadena de valor dels medicaments. El creixement consolidat rendible ens permet dedicar el nostre talent i esforços a les àrees d'especialistes i en particular per continuar creixent i posicionar-nos com a un referent en dermatologia global.

$ImageAlt.data

Malalties dermatològiques.

La pell, que cobreix una superfície de 2 m2, és el nostre òrgan més gran. Les malalties de la pell presenten una gran varietat de símptomes que necessiten tractaments sistèmics i tòpics. Hi ha diverses formes de dermatitis que, tot i no ser potencialment mortals, tenen un impacte considerable en l'activitat social del pacient, així com en la seva qualitat de vida. Algunes de les afeccions cutànies més comunes són la queratosi actínica, la psoriasi, l'èczema i les infeccions cutànies.

Queratosi actínica.

La queratosi actínica apareix com a resultat d'un dany UV crònic en zones de la pell que estan constantment exposades a la llum solar. Se solen utilitzar sinònims com ara queratosi solar o queratosi senil. A causa de molts anys de danys solars repetits, la informació genètica de les cèl·lules de la capa més superficial de la pell (queratinòcits) canvia perquè es tornin a formar més ràpidament.

La probabilitat de patir queratosi actínica és més gran en l'edat avançada i en les persones amb la pell clara. Es calcula que afecta aproximadament la meitat de tots els europeus de més de 60 anys.

Si no es tracten, més del 10 per cent de les queratosis actíniques es converteixen en carcinoma de cèl·lules escamoses, la segona forma més comuna de càncer de pell. En els casos més estranys, la queratosis actínica també pot convertir-se en carcinomes basocel·lulars, la forma més comuna de càncer de pell.

Psoriasi.

La psoriasi és una malaltia inflamatòria crònica que afecta entre l'1,5 % i el 3 % de la població. Es manifesta en forma de plaques eritematoses gruixudes i escamoses, majoritàriament als colzes, genolls o cuir cabellut.

L'èczema.

L'èczema és un tipus d'inflamació de la pell amb diferents orígens patogenètics. Els diversos subtipus d'èczema es diferencien per la causa subjacent de la inflamació de la pell, com ara èczema atòpic, dermatitis de contacte i èczema nummular.